Se videoklippet som fikk alle til å le her:

HURDALSJØEN (Nettavisen): Det blåste en historisk sval vind over Ap-leder Jonas Gahr Støre, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken i Hurdal torsdag morgen.

Tonen var lett og ledig før de aller første sonderingene for en ny regjering startet.

Les også: Startskudd for sonderinger - Støre fikk Vedum til å rødme

- Dette er et veldig fint sted, sa Støre til det store pressekorpset, og røpet at Sp-lederen hadde et særlig nært forhold til Hurdalsjøen - og var pådriver for at de skulle møtes nettopp i Hurdal.

- Kan du ikke fortelle det du sa til meg i sted, åpent? sa Støre spøkefullt, og la til:

- La meg si det like ut: Trygve ble til her, fortsatte Støre, til stor latter fra de frammøtte.

- Jeg hadde ikke tenkt at jeg skulle rødme, kvitterte Vedum lattermildt, og skyndte seg å sende en beklagelse til moren og faren.

- Hvis min mor og far ser på, får de ha meg unnskyldt at landets kommende statsminister snakker om sånne ting, sa han.

- Ikke noe å beklage, det!

Nettavisen fulgte opp med en telefonsamtale til Vedums far, Trond Vidar Vedum (74), som ler den karakteriske latteren, som kjennetegner sønnen så godt:

- Det er ikke noe å beklage. Det er bare moro, det! sier han muntert om fleipingen.

Far Vedum forteller videre at familien tilbrakte sønnens første leveår i Jeppedal, et steinkast unna Hurdalsjøen hotell.

- Det var et fantastisk sted å bo, der bodde vi i et stort gult hus. Kongeparet bodde rett ved, så vi kjente Sonja og Harald, minnes han.

Les også: Støre skrøt av Sp og SV - kom med stikk til Jan Bøhler

Tror alle gode ting er tre

- Hva tror du blir utfallet av møtene her?

- Jeg vet ikke, men jeg tror det blir en tre-parti-regjering, selv om Trygve Magnus helst ønsker seg bare Ap og Sp, sier Vedums far, og legger til at han er på vei til å holde foredrag på Gjøvik.

Les også: Spår tøffe forhandlinger: Ber om flere flyktninger til Norge

En regjering bestående av alle de tre partiene, er også Ap-leder Jonas Gahr Støres drøm - og mål for sonderingene som startet torsdag.

- Jeg er glad for at vi møtes nå, vi tre, til det som er sonderinger til muligheter for å danne en flertallsregjering, innledet Støre da de tre partilederne møtte pressen torsdag formiddag.

- Vi skal ikke bruke for lang tid. Det er vi enige om. Vi har ikke satt en tidsfrist, men vi skal være effektive og gå rett på sak, fortsatte Støre.

I slekt med Støres kone

Støres kone, Marit Slagsvold, er også i slekt med Trygve Slagsvold Vedums familie. Hun er tremenning med Vedums mor, Karen Sigrid Slagsvold.

Søndag ble hun ordinert til prest i Oslo Domkirke.

Les også: Stolt Støre om kona: - Det er den store kvaliteten