AKERSGATA (Nettavisen): Torsdag klokken 10 la Senterpartiet (Sp) frem sitt forslag til nytt prinsipp- og handlingsprogram for 2021-25.

Se video-intervju med leder i programkomiteen, Marit Arnstad, øverst i saken!

De vil blant annet kutte selskapsskatten - men kun i distriktene.

Les også: Sp vil sette ned selskapsskatten på bygda - møter kraftig motstand

Senterpartiet, som i forrige uke vervet Aps ansikt i Groruddalen, Jan Bøhler, fikk hele 16,2 prosent på TV 2s måling denne uken. For Ap ble det labre 18,4 prosent, ned 6,3 prosentpoeng siden september.

- Ikke tatt stilling til det

Derfor stilte vi Marit Arnstad, som også er parlamentarisk leder, følgende spørsmål:

- Det kan være at vi i løpet av under ett år har en rødgrønn regjering, hvem vil dere ha som statsminister?

- Nei, altså det har vi ikke tatt stilling til. Det er som du sier nesten ett år til valget, og vi mener at velgerne har krav på å ta stilling til saker og politikk akkurat nå, og det er det vi har presentert her i dag; nemlig det programmet som vi går til valg på, sier Arnstad til Nettavisen.

Les også: Rekordlav oppslutning for Ap på ny måling

- Men når Arbeiderpartiet, nestleder Hadia Tajik, sier at de vil ha Jonas Gahr Støre som statsminister. Kan dere støtte det?

- Nei, altså. Vi har sagt at på dette tidspunktet er vi først og fremst opptatt av saker og politikk. Det er det vi har presentert her i dag, og det er det vi kommer til å konsentrere oss om de neste månedene.

Se hele intervjuet med Marit Arnstad øverst i saken!

- Kommer sikkert tilbake til det

- Men skylder dere ikke velgerne å gi svar på dette?

- Vi kommer helt sikkert tilbake til spørsmål om både taktikk og spill og posisjoner. og det skal vi gjøre etter hvert, men akkurat nå må det handle om saker og politikk som velgerne skal ta stilling til, svarer Arnstad.

Les også: Først vraker de Jan Bøhler - og så blir de rasende og kaller ham for en jævla sviker

- Hvordan er det at dere nærmer dere Arbeiderpartiet på målingene?

- Vi synes det er hyggelig at så mange sier de har tillit til oss og ønsker å støtte Senterpartiet. Det er både oppmuntrende og inspirerende, også i det politiske arbeidet vi skal gjøre fremover. For vi trenger kraft til å få forandret ting, både i distrikts-, nærings- og klimapolitikken.

Se video-intervju med Ap-leder Jonas Gahr Støre her: