RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SIER NEI: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier nei til at norsk militære skal bidra med bombing i Syria.
SIER NEI: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier nei til at norsk militære skal bidra med bombing i Syria. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Sp og SV sier nei til norske bomber i Syria

Sist oppdatert:
Senterpartiet og SV var i regjering da Norge sendte kampfly til Libya. Nå sier partiene blant nei til lignende bidrag i Syria.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) er ikke like kategorisk.

En eventuell forespørsel til Norge om militære bidrag i Syria vil bli vurdert, sier hun til NRK.

– Men det har ikke kommet en slik forespørsel, og vi har heller ingen indikasjoner på det vil komme noen, understreker hun.

– Vi bidrar i konflikter når FN, NATO eller større koalisjoner av allierte land ber oss om støtte. Hvis en slik situasjon oppstår, bør vi vurdere dette, slik vi har gjort før, sier Øyvind Halleraker, Høyres utenrikspolitiske talsperson på Stortinget, til NRK.

SV og Senterpartiet advarer på sin side mot et norsk militært bidrag i Syria.

– Siden 2001 har det ikke vært mangel på bomber og bombefly i Syria og Irak. Til nå har konfliktnivået bare økt, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Situasjonen er så kompleks. Konflikten har en etnisk dimensjon, en religiøs dimensjon og så vel regionale som globale stormakter er inne i bildet. Spørsmålet er om et lite land som Norge skal delta i alle disse stormaktskonfliktene, tilføyer han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere