RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp og SV vil diskutere alternativ til EØS-avtalen

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Sist oppdatert:
- EØS-avtalen har blitt langt mer omfattende. Folk ble ført bak lyset.

Det demokratiske underskuddet i EØS-avtalen må få følger for EØS-debatten, mener Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti.

- Demokratisk underskudd og omfanget av EØS-avtalen viser at det ikke er samsvar mellom det som ble sagt da Stortinget vedtok EØS-avtalen, og det EØS-avtalen har blitt, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete til Nationen.

Samferdselsministeren repeterer dermed kritikken fra før jul, som førte henne inn i en kontrovers med utenriksminister og Ap-politiker Jonas Gahr Støre.

- EØS-avtalen har blitt langt mer omfattende. Folk ble ført bak lyset, sier Navarsete, som sier hun ikke forstår frykten for å utrede et alternativ til EØS.

Sp og SV var de eneste partiene som i 1992 stemte mot EØS-avtalen. Parlamentarisk leder i SV, Bård Vegar Solhjell, sier det demokratiske underskuddet ved EØS-avtalen er en betydelig utfordring.

- Vi får en rekke direktiver som blir norsk lov uten at vi deltar i forberedelsene av dem, og uten at de blir behandlet like grundig gjennom den samfunnsdebatten vi ellers ville hatt. Både motstandere og tilhengere bør være enige om at EØS-avtalen ikke er en ideell demokratisk modell, sier Solhjell. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere