RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp-politikere lanserer flere kandidater til tronen

Sist oppdatert:
Også Trygve Slagsvold Vedum blir lansert som en mulig arvtaker.

Oslo (NTB): Liv Signe Navarsete er ikke sikker på om hun tar gjenvalg, og flere sentrale Sp-politikere lanserer nå nye kandidater til å etterfølge Sp-lederen.

For mens flere Sp-ere argumenterer åpent for at Ola Borten Moe bør ta over som leder, kan bråket rundt Navarsetes utskjelling av Senterungdommens leder Sandra Borch slå uheldig ut for ham, sier sentrale kilder i partiet til Aftenposten.

18. september, dagen etter at Borten Moe sa at han ikke tar gjenvalg på Stortinget, sa Borch at hun likevel mener Borten Moe bør bli partiets nye leder en gang i framtiden. Flere partiveteraner sa til Adresseavisen onsdag at de ønsker et lederskifte allerede til våren, og at Borten Moe er mannen som bør overta.

Men mens Navarsete er i tenkeboksen, blir Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum nå lansert som en mulig arvtaker.

- Det er landsmøtet som velger leder, og vi avventer hva Liv Signe ønsker. Men den dagen hun sier ifra seg vervet, er Trygve en sterk kandidat, sier fylkessekretær i Hedmark, Ole Tom Ophus.

Også samferdselsminister Marit Arnstad er et hett navn, men hun har sagt at hun ikke ønsker å kjempe om Sp-tronen. Tilhengerne hennes stiller likevel spørsmål ved om hun likevel kan overtales.. (©NTB)

Borch støtter Navarsete

Oslo (NTB): Senterungdommens leder Sandra Borch støtter Liv Signe Navarsete dersom partilederen ønsker å fortsette etter landsmøtet neste år.

- Jeg har tillit til Liv Signe, og jeg tror hun også sitter som leder i 2013, sier Borch til NRK.

Navarsete har ennå ikke bestemt seg for om hun vil gi valgkomiteen beskjed om at hun ønsker å fortsette eller ikke, men Sandra Borch er uansett klar på hva hun mener partilederen bør gjøre.

- Jeg støttet hennes kandidatur i går, og jeg kommer også til å støtte det videre, sier Borch.

Det er ikke mer enn to dager siden Navarsete måtte gi en uforbeholden unnskyldning til nettopp Borch, en snau måned etter at Navarsete hadde skjelt ut ungdomslederen på et demokratiseminar i Troms.

Samme dag som dette skjedde, hadde Borch uttalt til Aftenposten at nestleder Ola Borten Moe kan bli partileder i framtiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere