*Nettavisen* Nyheter.

Sp-representant vil ha alkoholfritt Storting

Oslo (NTB): Stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) vil ha slutt på salg av alkohol på Stortinget.

- Jeg ble presset til å drikke mer enn jeg ville. Til slutt ble jeg drittlei. Nå drikker jeg konsekvent ikke alkohol når jeg er på jobb, sier Kjersti Toppe, som representerer Hordaland, til Dagsavisen.

Med utgangspunkt i sine egne erfaringer mener hun det er på høy tid å få et mer «edruelig» Storting. Derfor foreslår hun at ølsalget i stortingsrestauranten må avvikles. Hun vil også at når stortingspolitikere blir invitert på middag av organisasjoner og andre, må utgangspunktet være at all drikke skal være alkoholfri og ikke det motsatte.

I tillegg mener hun at flere stortingspolitikere må stå fram og mane til måtehold.

- Samfunnet er blitt alkoholisert. Før var det helt annerledes. Da sto samfunnsbyggere som Einar Gerhardsen og mange andre fram som avholdsfolk. Dagens samfunnstopper har en helt annen holdning til alkohol, sier Toppe, som har førstehånds kunnskap om toppolitikernes inntak etter å ha hatt plass på Stortinget siden høsten 2009.

- Jeg vil ikke være fordømmende eller moraliserende, men jeg synes det er et paradoks at alkohol er noe politikere så ofte blir servert og takker ja til, samtidig som det er bred politisk enighet om at alkoholforbruket Norge må reduseres, sier Toppe. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.