Gå til sidens hovedinnhold

Sp-revisor får refs

Finanstilsynet er klar med sin dom.

Revisoren til Senterpartiet får refs i forbindelse med innbetalingene fra Eidsiva Kraft på 500.000 kroner og fra Troms Kraft på 200.000 kroner.

«Fakturaene fra Senterpartiet til Eidsiva Energi AS, Glommen Skog BA og Troms Kraft AS måtte for revisor fremstå som uvanlige. Etter det Finanstilsynet er kjent med forekommer det ikke andre tilsvarende fakturaer fra partiet. På forespørsel under tilsynet opplyste også tidligere oppdragsansvarlig revisor at partiet heller ikke tidligere år hadde fakturert eksterne selskaper for å motta «prosjektstøtte», skriver Finanstilsynet i en fersk rapport.

De peker på vesentlige svakheter ved revisjonsutførelsen av Senterpartiet, som selskapet Skaarbrevik, Renø & Isaksen AS hadde ansvar for i 2009.

- Holder ikke mål
- Denne revisjonen holder ikke mål, så vi kommer til å følge opp revisjonen tett til neste år, sier direktør Anne Merethe Bellamy for regnskaps- og revisortilsyn til Nettavisen.

9. september ble det klart at Sp måtte tilbakebetale 700.000 kroner fordi å ha mottatt 500.000 kroner fra Eidsiva Energi og 200.000 kroner fra Troms Kraft i strid med partifinansieringsloven.

Les mer om merknadene fra Finanstilsynet her

Flere faktura-mangler
Finanstilsynet fant også andre mangler ved fakturaene:

  • Fakturaene var sendt til offentligkontrollerte virksomheter. Dette kan indikere brudd på partiloven § 17.
  • Fakturaene var uten merverdiavgift.
  • Det var ikke inngått skriftlig avtale eller stilt krav om at det skulle rapporteres for bruken av midlene i samsvar med prosjektet.

Nettavisen har tatt kontakt med Økokrim for å sjekke om de vil foreta seg noe i saken.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken