RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp splittet i synet på vikardirektivet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Sp er splittet i synet på EUs omstridte vikardirektiv og har ennå ikke tatt stilling til om partiet skal ta dissens i regjeringen.

Ifølge Nationen er det uenighet om direktivet både i Senterpartiets stortingsgruppe og blant partiets regjeringsmedlemmer. Saken ble drøftet på et møte i sentralstyret fredag, men noen endelig konklusjon ble ikke trukket.

Partileder Liv Signe Navarsete vil overfor Nationen ikke kommentere om Senterpartiet kommer til å ta dissens i regjeringen, slik SV fredag varslet at det akter å gjøre. - Jeg har hele tiden skjønt at det var intern uenighet om direktivet, seier SVs arbeidspolitiske talskvinne Karin Andersen. - Mitt håp er likevel at Sp holder det de har lovet, sier hun.

Hun viser til at Senterpartiets arbeidslivspolitiske talsmann Geir Pollestad i januar lovet at LOs syn på saken ville veie tungt når Senterpartiet skulle ta sin beslutning.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe vedtok mot et lite mindretall før jul å gå inn for å innføre vikardirektivet i Norge.

Etter den tid har både LO, YS og Unio bedt Ap snu og sikre flertall for en norsk reservasjon mot direktivet.

SV og Senterpartiet har tidligere tatt dissens i regjeringen mot tjenestedirektivet og datalagringsdirektivet. Skulle det samme skje nå, blir det den tredje EU-dissensen så langt i den rødgrønne regjeringstiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere