Gå til sidens hovedinnhold

Sp splittet om Norge ut av Schengen

Loen (NTB-Per Christensen): Sp-landsmøtet kan komme til å skjerpe partiets EU-kritiske profil, selv om en gryende intern krise ble avverget lørdag. En folkeavstemning om utmelding av EØS er skjøvet inn i framtiden.

Sentralstyret la fram et kompromiss der det heter at det norske folk skal påvirke avgjørelsen om Norge skal være medlem i EØS, og ha et framtidig mål om en folkeavstemning.

Det var ordene «framtidig mål» som løste floken og som fikk Senterungdommens leder Sandra Borch til å si seg fornøyd. Hun oppfordret landsmøtet til å godta kompromisset fra sentralstyret.

Et annet og like utfordrende forslag, om utmeldelse av politi- og rettssamarbeidet Schengen, er blitt positivt mottatt i mange fylkeslag, men det er stadig uklart om det får flertall under voteringen søndag. I dag inngår Schengen i den plattformen som både SV og Sp har godtatt.

Ungdomspartiet vil gjeninnføre pass ved grensene inn til Norge for å demme opp for utenlandsk kriminell virksomhet. Senterungdommen mener at nytten av å reise passfritt i Europa ikke veier opp for de problemene som Schengen-avtalen fører med seg. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem