RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Sp stiller ultimatum

Sist oppdatert:
- Det er helt uaktuelt å sitte i en regjering som tvinger kommunene til sammenslåing, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete.

- Senterpartiet sitter ikke i en regjering som vil bruke tvang til å slå sammen kommuner, sier Navarsete til Klassekampen.

Sp-lederen gir klar beskjed etter at Arbeiderpartiets nestleder Helga Pedersen nylig åpnet for tvangssammenslåing av små kommuner. Det har satt fart på debatten igjen, som mer eller mindre har ligget brakk etter at den rødgrønne regjeringen i Soria Moria-erklæringen ble enige om at kommunesammenslåinger skal være frivillig.

Navarsete opplyser at hvis Jens vurderer kommunesammenslåing med tvang, så må han også vurdere regjeringskonstellasjoner i neste periode. For det er helt uaktuelt for Senterpartiet å sitte i en regjering som bruker tvang for å slå sammen kommuner.

Partilederen tror både Jens Stoltenberg og Helga Pedersen vil merke at det er mange i Arbeiderpartiet som deler Sps syn på kommunesammenslåing.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere