Den siste tiden har det vært veldig mye fokus på kraftkrisen i Bergen - og striden om kraftlinjene i Hardanger.

Da regjeringen snudde i saken den 10. august, og gikk med på å utrede det såkalte sjøkabelalternativet på nytt, påpekte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) at det viktigste for ham nå er å sikre en stabil og god kraftleveranse til Bergen.

- Kraftmangelen der er kritisk, uttalte Riis-Johansen.

- Jeg er bekymret
Men det er ikke bare på Vestlandet strømsituasjonen er kritisk, påpeker fylkeslederen i Sør-Trøndelag Sp, Gunn Iversen Stokke overfor Nettavisen.

- Jeg er bekymret for at det går litt seint med å løse energisituasjonen i Midt-Norge, sier Iversen.

Det kritiske i Midt-Norge er at det nå er rekordlite vann i kraftmagasinene, og konsekvensen kan bli strømmangel og rekordhøye strømpriser allerede til vinteren.

Iversen påpeker at det haster med å komme opp med tiltak som kan løse situasjonen, og sier hun forventer at Riis-Johansen tar grep.

- Dette bør han ta tak i, for det er veldig viktig for oss i Senterpartiet å kunne levere på dette i Midt-Norge, sier Stokke.

- Tilliten vil reduseres kraftig
Med forrige vinters rekordhøye strømpriser i Midt-Norge friskt i minnet, advarer fylkeslederen sin partifelle og energiminister.

- Dette er en direkte utfordring til statsråden. Hvis han ikke kommer med tiltak som kan settes i gang allerede førstkommende vinter, tror jeg tilliten vil reduseres kraftig i Midt-Norge, sier Stokke bestemt.

Hun tror oppslutningen til Sp vil rase i Midt-Norge om det ikke gjøres noe med kraftsituasjonen.

- Nå skal vi inn i et år med valgkamp, så hvis vi ikke leverer til industrien og folk når det gjelder energi til vinteren, tror jeg vi vil slite neste valg, sier hun.

Les også: - Riis-Johansen må gå - nå!

- Burde fått litt mer hjelp
Stokke sier hun fortsatt har tillit til Riis-Johansen som olje- og energiminister, men sier samtidig at hun forstår at han kan ha fått noe svekket tillit ute blant folk.

- I partiet og blant oss internt føler jeg ikke at tilliten til han Terje er svekket, men jeg hører jo blant en del velgere at tilliten er svekket. Jeg forstår det, sier fylkeslederen.

Hun begrunner hvorfor:

- Det virker veldig vinglete og rotete slik Hardanger- saken har blitt håndtert. Men han Terje som statsråd er nødt til å forholde seg til de fakta han får fra departementet og eksterne rådgivere, og jeg tror kanskje det er der det har sviktet, sier hun.

- Så du mener Riis-Johansen har fått for dårlige råd?

- Han har fått dårlige råd, og kanskje ikke de svarene han burde ha fått. Jeg tror det har gått litt fort i svingene, og de har kanskje ikke undersøkt mulighetene godt nok og gitt Terje de opplysningene han burde hatt, sier Stokke, og legger til:

- Jeg føler kanskje han burde fått litt mer hjelp fra ekspertene på området litt tidligere. Men internt i Sp har han Terje tillit, han leverer og vi vet hva han står for, sier hun.