Boligprodusenten Hedalm Anebyhus ville inn på det britiske markedet og fikk hjelp av stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedum (31) fra Hedmark, nå nestleder i Senterpartiet og parlamentarisk leder. Verken han selv eller partiet betalte, skriver VG.

Det var nemlig Hedalm Anebyhus som dekket reiseregningen da Vedum var i London og Birmingham som døråpner i 2007. Her møtte han også britiske topp-politikere og representanter for britisk boligsamvirke.

- Jeg sjekket med kolleger i kommunalkomiteen, som mente dette var greit så lenge det var åpenhet omkring det, sier Vedum til VG.

Hedalm Anebyhus er et heleid norsk selskap med 110 ansatte og en omsetning på 325 millioner kroner.

- Ingen kommentar
Sp-leder Liv Signe Navarsete ønsker ikke å kommentere saken.

- Hun er fornøyd med redegjørelsen Slagsvold Vedum har gitt i saken, sier statssekretær Guri Størvold (Sp) i Samferdselsdepartementet på vegne av Navarsete til Nettavisen.

Full støtte
Sp-politiker Geir Pollestad ville imidlertid gjort det samme som Vedum, skriver han i sin blogg:

«Dersom noen firma i Rogaland hadde bedt meg om det samme så ville jeg gjort akkurat som Vedum. Landet trenger flere politikere som stiller opp for næringslivet. Vi trenger ikke flere skrivebordsteoretikere innenfor ring 1 i Oslo.

Burde Vedum betalt for reisen selv? Selvsagt ikke. Men vi bør drøfte om ikke Stortinget burde hatt en reiseordning som dekket reiser også utenfor Norge.»