RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp-Toppe mener Høyre er en trussel mot folkehelsa

Oslo (NTB): Stortingsrepresentant og lege Kjersti Toppe (Sp) anklager Høyre for å torpedere viktige helsepolitiske tiltak og mener partiets helsepolitikk er utdatert.

En regjering med Høyre ved roret vil være en trussel mot folkehelsepolitikken, hevder Senterpartiets helsepolitiske talskvinne, Kjersti Toppe, overfor Dagsavisen.

- Partiet går konsekvent mot alle folkehelsetiltak. Det irriterer meg. De framstiller seg som så troverdige og ansvarlige og sier de vil ha en ny helsepolitikk, men de har bare en politikk for behandlingskøer, ikke for å forebygge disse, sier Toppe.

Høyre sier nei til gratis frukt og grønt i skolen, skolemat, en times fysisk aktivitet daglig i skolen, 18-årsgrense i solarium og regulering av reklame rettet mot barn og unge. I tillegg vil partiet liberalisere dagens alkohollovgivning.

- Jeg kan ikke huske én sak der de aktivt har frontet tiltak for folkehelsa. Alt er individets ansvar, ikke noe er politisk ansvar. Dette er feigt av Høyre. De vet at politikken kan gjøre en forskjell, sier Toppe.

Høyre-nestleder Bent Høie, avviser fullstendig anklagene Kjersti Toppe (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere