Sp-topper håper Navarsete-avklaring skaper ro

Oslo (NTB): Flere topper i Senterpartiet håper det blir ro i partiet etter at partileder Liv Signe Navarsete lørdag åpnet for å trekke seg.

- Jeg tror dette bidrar til at det blir ro i partiet og at interne partiprosesser blir tatt internt på en skikkelig måte, sier ordfører Ivar Vigdenes i Stjørdal til Trønder-Avisa.

Vigdenes var mannen som sto bak brevet fra senterpartiordførerne i Nord-Trøndelag som kritiserte partiledelsen. Vigdenes mener Navarsetes beslutning om å åpne for å gå av på et ekstraordinært landsmøte, var klok. Det mener også fylkesleder Tomas Hallem.

- Etter evalueringsrapporten var vi i en svært alvorlig situasjon. Etter det har det vært en svært krevende periode. Slik det utviklet seg var det klokt at partilederen satte partiet foran sin egen posisjon, sier Hallem til avisa.

- Nå håper jeg de organer som skal i jobb får den arbeidsro de trenger, sier han.

Begge de to lokale partitoppene i Nord-Trøndelag ser på Trygve Slagsvold Vedum som den soleklare lederkandidaten etter Navarsete. Vedum nektet hele lørdag å svare på om han har lederambisjoner i partiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.