RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp-topper krever mer av dette

Foto: Junge, Heiko (NTB scanpix)
- Ellers stemmer vi med opposisjonen, advarer politikerne.

I dag er kjøring med snøscooter regulert av Lov om motorferdsel i utmark og vassdrag, og det er bare i enkelte kommuner lov å kjøre snøscooter i tilrettelagte løypenett.

Men nå ønsker altså Senterpartiet at flere skal få kjøre snøscooter.

- Nå er Senterparti-gruppa lei av å vente. Vi har ventet i åtte år på å få en endring av Lov om motorferdsel. Nå er tålmodigheten vår slutt, sier stortingsrepresentant Irene Lange Nordahl (Sp) til Nettavisen.

- Vi krever endring, ellers...
Sammen med tre andre Sp-representanter, og Senterungdommens leder Sandra Borch, krever hun nå at miljøvernministeren endrer loven.

- Vi krever at miljøvernministeren nå kommer til Stortinget med en endring av loven, som gir kommunene mulighet til å opprette rekreasjonsløyper ved bruk av plan- og bygningsloven, sier Lange Nordahl.

I dag er det sentrale myndigheter som bestemmer hvor scooterløypene skal gå.

Lange Nordahl påpeker at det ikke er snakk om frislipp av scooterkjøring.

- Jeg vil understreke at det ikke er frislipp av scooterkjøring, men det er å la lokaldemokratiet få bestemme hvor scooterløypene skal gå - og at man skal få mulighet til å etablere slike løyper lokalt. For oss i Senterpartiet handler dette om lokaldemokrati og lokalt selvstyre, sier hun.

- Hva vil dere gjøre om miljøvernministeren ikke gjør som dere sier?

- Vi forventer at han kommer med det. Hvis han ikke gjør det ser jeg ingen annen råd enn å stemme med opposisjone, sier Sp-representanten.

- Stor og omfattende prosess
Lange Nordahl sier at de ønsker en enkel løsning, som er i tråd med folks rettsoppfatning - som er minst mulig byråkratisk.

- Vi mener kommunene er de beste til å finne de gode lokale løsningene, sier hun.

Hun sier at dette har blitt forsøkt i enkelte kommuner, og at resultatene er gode.

- Men da blir det vel fritt frem for at kommunene kan slippe helt opp?

- Poenget er at man bruker plan- og bygningsloven. Da må du etablere løyper og må ha tillatelse fra grunneier for å etablere løyper. Det er en stor og omfattende prosess å få til. Det er ikke fritt fram, men man får det under regulerte former der kommunene styrer det, sier Lange Nordahl.

- Men da blir det jo ikke enkelt likevel?

- Det blir enkelt byråkratisk, gjentar hun.

- Påskepopulisme på det groveste
Onsdag formiddag poserte Sp-representantene på en snøscooter utenfor Stortinget, og dette har blitt lagt merke til spesielt hos Fremskrittspartiet, som ønsker å fjerne forbudet.

- Senterpartiet har nå lovet til velgerne at de skal støtte vårt forslag. Dersom de skulle snu så forsvinner all troverdighet Senterpartiet eventuelt måtte ha igjen, etter gjentatte år med løftebrudd i regjering, sier Per-Willy Amundsen.

Amundsen viser til at Senterpartiet også tidligere har kommet med lignende signaler når Frp har løftet fram forslag i Stortinget.

- Senterpartiet har sørget for at skutermiljøet har mistet 8 år med friluftsglede, fleksibilitet og naturopplevelser. Dersom det nok en gang viser seg at Senterpartiet bløffer, er det påskepopulisme på sitt groveste, sier han.

- Hva tenker du om at Frp forventer at dere støtter deres forslag?

- Vi kommer til å vurdere det, sier Lange Nordahl til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere