RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp utelukker ikke KrF i regjering

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Trygve Slagsvold Vedum mener KrF kan være en fremtidig regjeringspartner om de rødgrønne skulle sprekke.

Oslo (NTB): Senterpartiets parlamentariske leder Trygve Slagsvold Vedum avviser ikke en regjeringsinvitasjon til KrF dersom det rødgrønne flertallet sprekker.

- Det er langt fram, heldigvis, men realitetene tilsier at dersom KrF bidrar til at Høyre blir satt inn, tar de ikke egen politikk på alvor, sier Slagsvold Vedum til Klassekampen.

Som leder for partiets stortingsarbeid følger han naturlig nok arbeidet i nasjonalforsamlingen tett, og konkluderer med at KrF ligger langt nærmere regjeringens arbeid enn Venstre.

- Ser man på sakene på Stortinget, er det ingen grunn for Sp til å ønske seg en sentrumsregjering. Vi har nå den beste regjeringskoalisjonen, og KrF legger seg i sak etter sak sammen med oss. Derfor vil KrF på sikt se at et samarbeid til venstre er best, mener han.

Hans partikollegaer Ola Borten Moe og Johannes Ringdal (leder for Senterungdommen) taler for en ren sentrumsregjering, men det kravet finner ikke gehør hos Slagsvold Vedum.

- Det er ikke drømmen min, slår han fast. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere