Gå til sidens hovedinnhold

Sp vil bygge sentrum med KrF og Venstre

Oslo (NTB): Senterpartiets nestleder Trygve Slagsvold Vedum ser for seg en ny vekstperiode for sentrum i norsk politikk. Han mener at Venstre og KrF har frihet til å leve ut sine sentrumsambisjoner.

- I hverdagspolitikken har vi mange sammenfallende standpunkter. Men politisk spill og blokktenkning har lenge overskygget denne enigheten. Samarbeidsavtalen mellom de borgerlige partiene er så løs og generell at de to sentrumspartiene har mye handlingsrom, sier Vedum til NTB.

Han viser at de to partiene begrunnet sin vegring mot å gå i regjeringen med helheten i det som lå på bordet etter sonderingene med Høyre og Fremskrittspartiet. Dette leser Sps nestleder som en markering av at de to grunnleggende sett ønsker en annen samfunnsutvikling.

- Vi mener at Venstre og KrF valgte feil ved å gå til Høyre og Frp, et veivalg som nå gjør det mulig å få en regjering med hovedtyngde langt ut til høyre. Ved ikke å gå med taper de to små innflytelse, men de vinner sin frihet, sier Vedum.

Han tenker ikke i første rekke strategisk fram mot valget i 2017 når han snakker om å bygge sentrum, snarere å skape flertall der han mener folkemeningen befinner seg.

- Alle målinger viser at folkeflertallet ligger mellom sentrum og det moderate høyre, ikke mellom Høyre og Frp. Dette skal Sp utnytte. Det er tolv år siden alle sentrumspartiene samtidig var fristilt i Stortinget, sier Sps nestleder og landbruksminister. (©NTB)

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser