RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp vil ha ostetollen opp til votering i Stortinget

Oslo (NTB): Senterparti-leder Liv Signe Navarsete fremmer tirsdag et forslag i Stortinget om å videreføre den omstridte ostetollen i statsbudsjettet for neste år.

Navarsete mener regjeringen er uklar på om den vil videreføre Stortingets vedtak om økte tollsatser på oster som ligner på vanlige norske guloster. Hun viser til at europaminister Vidar Helgesen (H) reiste til Brussel og formidlet at regjeringen ønsker å reversere vedtaket på årets statsbudsjett om økt toll på «enkelte varelinjer av ost, storfekjøtt og lam».

- Statsråd Helgesen kan ikke kaste norske interesser over bord i Brussel, i strid med gjeldende norsk politikk som er vedtatt av flertallet på Stortinget, sier Navarsete.

Hun fremmer et dokument 8-forslag i forkant av finansdebatten tirsdag for å få et flertallsvedtak bak opprettholdelse av den økte ostetollen og tvinge Helgesen til å formidle dette synet overfor blant annet EU.

I dag synes det å være solid flertall for ostetollen. Bare Høyre og Fremskrittspartiet er imot den, mens Venstre ennå ikke har bestemt seg for om partiet ønsker økte tollsatser på oster som konkurrerer med norske. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere