RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sp vil redusere formuesskatten med 5 milliarder

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Senterpartiet vil tredoble bunnfradraget slik at 500.000 nordmenn slipper å betale formuesskatt hvis partiet blir sittende ved kongens bord etter valget.

Det tilsvarer skattefritak på 5 milliarder kroner, skriver Nationen.

- Regjeringen har hevet bunnfradraget jevnt og trutt siden 2005, fra 150.000 til 870.000 kroner i dag. Det er en vei vi ønsker å fortsette på. Vår ambisjon i første omgang er å heve nivået til 2,5 millioner kroner, sier Sp-nestleder Ola Borten Moe.

Med partiets forslag må bare rundt 100.000 nordmenn betale den omstridte skatten, ifølge Borten Moe. Effekten vil merkes mest i Oslo, men også rundt om i landet.

Onsdag er samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) gjesteredaktør i Nettavisen.

Les egen sak: I dag styrer veiministeren Nettavisen

Privatpersoner
- De fleste som får skattelette, er privatpersoner, men også svært mange selvstendig næringsdrivende. Skatteletten vil være større for selvstendig næringsdrivende enn for privatpersoner. Det legger til rette for investering i næringsliv, arbeidsplasser og verdiskaping, sier han.

Skattekuttet skal, etter Sps ønske, tas igjen ved å øke en såkalt aktivitetsskatt på finansielle tjenester, i tråd med et forslag fra finanskriseutvalget i 2011. Partiet går til valg på skattlegging av finansnæringen, noe regjeringen per i dag ikke har avklart.

- Troverdighet lik null
Høyres Jan Tore Sanner sier til Dagens Næringsliv at dette forslaget fra Senterpartiet viser at partiet trolig har gitt opp målet med å kutte skatten på arbeidende kapital.

- Senterpartiet har vært i dårlig selskap i åtte år, og de har valgt å forbli i det dårlige rødgrønne selskapet for neste stortingsperiode. Det vil si at Senterpartiet har deltatt i en regjering som gjennom ulike vedtak har doblet formuesskatten som rammer norske arbeidsplasser. Derfor er troverdigheten til Senterpartiet lik null, sier Sanner til avisen.

(©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere