RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SP vil stanse Cermaq

Sist oppdatert:
Senterpartiets Lars Peder Brekk vil ha en ny vurdering om det statlige oppdrettsselskapet Cermaq skal børsnoteres og kan dermed velte hele børsprosessen. Les mer her
Ledelsen i Cermaq vil på børs, og så langt har den største eieren, Staten, vært med på notene. Men Senterpartiet vil nå stikke kjepper i hjulene for dette.

Lars Peder Brekk sier til Dagens Næringsliv at han vil ha en tenkepause.

- Vi vil vurdere en eventuell børsnotering av Cermaq og et eventuelt nedsalg i sammenheng med det vi mener er en ønsket strukturutvikling for næringen, sier Brekk til Dagens Næringsliv.

Han er stortingsrepresentant for Senterpartiet og ifølge avisen en het kandidat til jobben som fiskeriminister.

Brekk sier til avisen at Cermaqs børsnotering vil bli et tema i forhandlingene som nå føres om regjeringssamarbeid mellom SV, SP og Arbeiderpartiet.

Olav Akselsen, næringspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, har stilt seg positiv til en børsnotering av Cermaq, mens SV enda ikke har bestemt seg for hva de skal mene om saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere