RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spa deg ned i påsken

HYTTEKOS: Enten du skal tilbringe påsken på fjellet eller i byen, blir den ekstra behagelig med litt hjemmespa.
HYTTEKOS: Enten du skal tilbringe påsken på fjellet eller i byen, blir den ekstra behagelig med litt hjemmespa. (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Slik får du følelsen av velvære og luksus hjemme eller på hytta.

(LXUS.no /AltomSpa.no ) Helligdagene er like rundt hjørnet, og for hardtarbeidende nordmenn er det en perfekt anledning til å få ladet batteriene og gi kroppen en grundig vårrengjøring. Men du trenger ikke dra på spa-hotell for å føle litt ekstra velvære.

LES OGSÅ:
Ny arena for velvære
Norefjell lokker med super-spa

AltomSpa har gjennom serien "Ukens spa-tips" funnet frem de beste triksene for å lage et behagelig hjemme-spa med det du har tilgjengelig i huset. Så om du sner inne i påsken og vil lage litt ekstra hyttekos, kan det jo være verdt å sette av litt tid til egenpleie?

Skru av mobilen, demp belysningen, tenn stearinlys, sett på behagelig musikk og lad batteriene med de beste tipsene for deilig hjemme-spa!

Artikkelen er levert av AltomSpa

Kleopatra-spa

Kleopatra sverget til dette, og mente det ga henne myk og vakker hud. ¿Fyll opp badekaret ditt med varmt vann, og ha oppi 5 dl helmelk og 2 ss solsikkeolje. Legg deg oppi og drøm deg tilbake til det gamle Egypt.

TID FOR VELVÆRE: Et spa er det perfekte stedet for å lade batteriene i en ellers hektisk hverdag.

Appelsinbad

Bruk to appelsiner og varm dem opp i mikrobølgeovnen i noen sekunder til skallet er så vidt varmt. Gni og masser appelsinene noen ganger med hendene.

Ved å gjøre disse to grepene vil appelsinsaften presses ut fra kjøttet slik at du får mest mulig appelsinlukt i badevannet. Skjær appelsinene i skiver, og ha de i badevannet. Appelsinsaften virker styrkende på immunforsvaret og på huden, og gir deg en følelse av mer energi.

Hjemmelaget badesalt

Bland fersk lavendel eller blader fra noen roser med tre desiliter grovkornet salt. Bruk gjerne havsalt. Støt dette forsiktig i en morter, slik at bladenes duft blander seg med saltet. Ha blandingen i et glass med lokk og oppbevar dette mørkt og kjølig. Du trenger omtrent en spiseskje til et oppfriskende fotbad.

Mykgjørende fotbad

For supermyke føtter er fotbad alltid en slager. Ha varmt vann i en balje, og hell oppi kaffegruten fra forrige kaffekoking. Enkelt, og godt!

Livets aller beste sider - www.LXUS.no

Agurk-ansiktsmaske

Alle kjenner til agurkskiven som legges over øynene for pleie. Men har du prøvd å lage en ansiktsmaske av denne grønnsaken?

Alt du trenger er en halv agurk og en desiliter yoghurt naturell. Rasp agurken, og ha den i et kaffefilter slik at noe av vannet får renne av. Bland agurken med yoghurt naturell, legg masken i ansiktet og la den virke i 10-15 minutter. Denne masken passer for alle, og gir en myk og smidig hud.

Gresskar-maske

Visste du at gresskar er fullpakket med vitamin A, vitamin C og sink, og dermed en av de beste plantene for huden din?

Bland to teskjeer most gresskar med en halv teskje honning og en kvart teskje melk. Påfør blandingen på nyvasket ansikt, men unngå partiet rundt øynene. La masken virke i 15 minutter, vask av med varmt vann og ha på fuktighetskrem.

Ansiktsmaske av gulrot og honning

For normal til fet hud, kan et par gulrøtter og litt honning gjøre underverker. Kok opp et par gulrøtter og mos dem godt. Miks inn fire-fem teskjeer honning og avkjøl.¿Smør miksen utover ansiktet, og la virke i ti minutter og vask deretter godt av.

LET I KJØLESKAPET! Du kan lage mange deilige ansiktsmasker med ting du allerede har i hjemmet.

Banan-maske for tørr hud

Bland en halv banan med en spiseskje rapsolje og en spiseskje sukker til en jevn masse. La den hvile en stund, og klapp den så forsiktig på ansiktet.

Sitronmaske for fet hud

Om du er plaget av urenheter og fet hud, kan en maske med tre spiseskjeer sitronsaft, to spiseskjeer mandelolje og to desiliter smuldret havregryn gjøre susen. Bland ingrediensene og tilsett destillert vann. Dersom du har sart hud, bør du styre unna denne masken, da ingrediensene kan gjøre vondt verre!

Avslappende ansiktsmaske

Bland en spiseskje honning med to spiseskjeer yoghurt og la røren hvile en stund før du har den på. Masken virker svalende og skjønn for trett og irritert hud.¿ 

Gjør som mayakvinnene

Dette er et godt tips for deg som har feriert i Norsk skjærgård om sommeren, og funnet en pimpsten i skjæra. Mayakvinnene har lange tradisjoner i å bruke pimpstein til å mye opp huden. Etter et varmt bad, bruker du pimpstenen din til å skrubbe føttene med, og de vil føles ti år yngre med en gang. Pimpstener fås også kjøpt i parfymerier og spa-butikker på nettet.

God påske! Vi håper du husker LXUS-reglene og spar deg ned i tide.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere