Spa-favoritter for menn

Foto: (Getty)

Dama vil garantert dra på spa-ferie, så kom henne i forkjøpet og bestill en reise som også passer for menn.

11.07.06 09:29

(SIDE2): Ansiktsmaske og håndpleie er kanskje ikke ferien som får menn til å drømme seg bort. Men et spaanlegg kan være veldig mye mer.

Velvære, avslapping og denne typen behandling blir bare mer og mer populært blant feriefolk verden rundt. Dermed skapes det også tilbud til stadig flere typer mennesker.

I tillegg til den elementære vannbehandlingen kan en slik tur svært ofte by på lokale tradisjoner og matopplevelser. Ifølge nettstedet Ask Men skal de følgende lokalitetene være passende for selv den mest maskuline.

Kempinski Hotel, Barbaros Bay, Bodrum

For tyrkere er ikke spabehandling noen form for moderne luksus. De tyrkiske badene, kjent som hamam, er institusjoner med en eldgammel historie.

Hos Kempinski finnes det tre tradisjonelle dampbad, i tillegg til alt annet som et spa burde inneholde. Lokalitetene finner du ved Gokova-bukten, som igjen gjør at gjestene kan benytte seg av alle de aktivitetene som Egeerhavet har tilby – alt av vannsport og flott dykking.

Bora Bora Lagoon Resort and Spa, Fransk Polynesia

Dette er et tilfluktssted som vil ta pusten fra de aller fleste. Lokalisert på en billedskjønn privat øy kalt Motu Toopua, som er en liten del av et gammelt vulkansk område.

Kurbadet utnytter sine naturlige resurser til fulle og da særlig en olje som kalles monoi. Dette er en blanding kokosolje og en blomst kalt Tiare.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (www.capripalace.com)

Behandlingsformen Te ua Maohi kan oversettes som en tahitisk regnstorm og ellers er det essensielt å ta en dukkert i vannet som får godt med mineraler fra en aktiv vulkan.

Capri Palace Hotel and Spa, Capri

På denne italienske øya kan det være du må dele badehåndduken med kjendiser som Tom Cruise eller Whitney Huuston. I alle fall om du tar turen innom The Capri Beauty Farm. Glamourfaktoren er på topp når man tar for seg av behandlingen på denne menyen.

Anlegget ble i år kåret til Europas beste, og da hadde testpanelet sikkert også spis på stedets restaurant. Her reklamerer de med å ha en balansert diet fra Middelhavet skattekammer.

Blue Palace Resort and Spa, Kreta

På den største av de greske øyene har de samlet det beste av hva kontinentene Europa, Asia og Afrika har å by på av behandlingsformer. I tillegg kan synet av Middelhavet nytes fra The Blue Palace Resort and Spa under selve behandlingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (www.starwoodhotels.com)

Her bruker de alt saltvannet rundt seg til å gi sine gjester den beste behandlingen. Greske tradisjoner kommer virkelig til sin rett når helse og skjønnhet skal prioriteres.

Chiva-Som, Hua Hin

Skal man først dra til Thailand for å ta være på seg selv, trenger man ikke å dra lengre enn til stranden Hua Hin. Chiva-Som ligger 22 mil sør for Bangkok og er kjent for å være det beste i landet. I 2004 ble det kåret til det beste av leserne av reisemagasinet Conde Nast Traveller.

Her finnes det vannterapi for både kvinner og menn. Stedet er da også kjent for å ha mye å tilby sine mannlige gjester. «Executive Hand Treatment», løselig oversatt til en fullbyrdende håndbehandling bør vel friste de fleste menn.

Marbella Club Hotel, Golf Resort & Spa, Costa Del Sol

På den spanske solkysten har de skjønt at det kan være greit å friste med flere ting. «Ja takk, begge deler», kan være grunn nok til å ta turen til dette anlegget mellom Marbella og Puerto Banus. Her får gjestene, i tillegg til spa og golf, en eget basseng og hage.

Her er de kjent for å skreddersy et program som er spesielt tilegnet deg. Ofte inkluderer det en runde i et innendørs saltvannsbasseng og forskjellige dampbad.

For de som vil svinge kølla står en 18 hulls bane til fri disposisjon. En ridetur på hest i det nærliggende området er også en mulighet.

Laugar Spa, Reykjavik

Varme bad er ingen mangelvare på Island, men Lauger Spa får det hele til å bli litt ekstra stas.

Begynn oppvarmingen med en lengre seanse i et av de varme badene. Kombinasjonen varmt vann og frisk luft er fantastisk og her gå det an å gå fra et varmt bad til et som er litt varmere. En slik runde med bad fra 38 til 44 grader skal være godt for hjerte, stive ledd og luftveissystemene.

I tillegg til de varme badene kan Lauger tilby sju forskjellige badstuer og dampbad. Et seks meter langt vannfall er også populært for stive nakker.

Les også:

Italia er spa-favoritten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.