RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spåkone dømt for millionsvindel

Skien (NTB): En 53 år gammel spåkone er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i ni måneder for å ha lurt til seg 1 million kroner i sykepenger, attføringspenger og uførepensjon som hun ikke hadde krav på.

Fem måneder av straffen er gjort betinget med prøvetid på to år. 53-åringen er dessuten dømt til å tilbakebetale 1.074.382 kroner innen to uker til Nav, skriver Telemarksavisas nettutgave.

Aktor i saken, politiadvokat Jon Borgen, mente at fengsel i ni måneder, hvorav seks måneder ble gjort betinget, ville vært en passende straff.

53-åringen er dømt for å ha svindlet til seg pengene i perioden fra 2001 til og med 2006. Hun er dessuten dømt for brudd på regnskapsloven, siden hun drev et enkeltmannsforetak som hun ikke førte regnskap for.

Ifølge dommen unnlot kvinnen å oppgi inntekter på til sammen 1.294.201 kroner i selvangivelser fra 2001 til og med 2006. Dette var inntekter hun fikk fra å spå personer på telefon på vegne av et annet selskap hun utførte tjenesten for.

Kvinnen nektet straffskyld i retten. Hun forklarte at hun ikke viste at hun ikke hadde krav på trygd på grunn av inntektene. Hun sa videre at hun trodde selskapet hun var spåkone for, skulle ta seg av alt som hadde med lønn og skattetrekk å gjøre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere