*Nettavisen* Nyheter.

Spam-motstandere hacket

Foto: (TV 2 Nettavisen/CS)

Tre nettsider som tilbyr blokkering av uønsket reklame ble tatt av netthackere torsdag. Angrepet sees som en opptrapping av krigen mellom spammerne og motstandere.

De tre nettstedene lager lister over e-postadresser som brukes til utsending av uønsket reklame. Spam-motstanderne føler seg sikre på at angrepet torsdag er gjort av personer som driver med utsending av reklame.

Lovforbud
Den amerikanske kongressen vurderer for tiden et lovforslag som forbyr utsending av såkalt spam. California har alt innført forbudet lokalt, som innebærer at spammere kan bli bøtelagt med opptil en million dollar, melder Reuters.

Dette angrepet markerer en opptrapping i krigen mellom utsendere og motstandere av spam, sier direktør Andrew Barrett i organisasjonen Spamcon.

Nettstedene som ble rammet brukes blant annet av internettoperatører for å oppdatere sine spam-filter.

Står bak Sobig?
Angrepene som ble gjort var såkalt denial-of-service, som innebærer at nettsidene overbelastes og blir utilgjengelige for brukerne.

Dataeksperter spekulerer nå i om den økende spam-aktiviteten har sammenheng med Sobig-viruset som herjet nettet for noen uker siden. Viruset gjør det mulig å bruke infiserte maskiner til å sende ut spam, uten at eieren er klar over det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.