Spammerne får smake egen medisin

Foto: (TV 2 Nettavisen/CS)

Lei spam i innboksen? Et amerikansk firma kan ha redningen - all uønsket e-post i retur til avsenderen.

20.02.04 22:40

Amerikanske TurnTide har nylig lansert en router som finner avsenderen av spam og sender e-posten i retur. Slik skal spammerne få smake sin egen medisin.

Routeren er laget med tanke på store bedrifter og nettoperatører som kan spare store ressurser på å holde spam utenfor systemet. Både dataressurser, båndbredde og lagringskapasitet kan bli hardt belastet ved store mengder inngående spam.

I dag utgjør spam rundt 60 prosent av all e-post. TurnTide hevder at deres produkt kan redusere mengden spam med 20 prosent, noe som kan gi betydelige innsparinger for brukerne.

Routeren analyserer data som kommer inn, og finner det opprinnelige utgangspunktet for e-posten. Deretter vil produktet fastslå om det er tale om spam eller ikke.

Når en kilde defineres som avsender av spam, sørger routeren for å legge inn forsinkelser i sendinger fra kilden. Dette fører til at utsenderen får problemer med å sende mer e-post. Data bli så sendt i retur tilbake til kilden, som dermed risikerer å drukne i sin egen spam, skriver Jyllands-Posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.