*Nettavisen* Nyheter.

Spania gjenåpner grensene

 

Folk nyter strandlivet i Palma de Mallorca der det var god plass tirsdag denne uken. Søndag åpnet spanske myndigheter grensene for utenlandske turister. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Spania opphevet søndag unntakstilstanden som ble innført for 14 uker siden, og gjenåpnet grensene for europeere.

21.06.20 16:40

Allerede søndag morgen var det en jevn strøm av biler fra Frankrike. Alle som kom over grensa fikk temperaturen målt, og det samme skjedde på flyplassen i Madrid.

Grensa til Portugal er fortsatt stengt, men karanteneplikten er opphevet for alle tilreisende fra andre EU- og Schengen-land, samt Storbritannia.

Spanjoler kunne også søndag for første gang siden 14. mars reise utenfor sine egne provinser, og mange i Madrid og ellers i innlandet satte kursen for middelhavskysten.

Statsminister Pedro Sánchez ba folk være forsiktig og sa at restriksjonene kan innføres igjen med en gang om smitten øker igjen.

Les også: Oppfordrer til forsiktighet når Spania hever unntakstilstanden

En god del restriksjoner er fortsatt på plass, om enn litt forskjellig fra provins til provins.

Alle må fortsatt bruke munnbind på offentlig transport og i butikker, og de fleste skolene er fortsatt stengt fram til september.

Diskoteker kan imidlertid åpne, selv om dansegulvene er stengt, og museer, konserthaller, kafeer og restauranter kan alle åpne, selv om det begrensninger på hvor mange som kan slippes inn.

Les også: Verre å avlyse reisen: Nå har SAS endret refusjonsordningen

Spania er et av de hardest rammede landene i Europa, med over 245.000 smittet av koronaviruset og over 28.000 døde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag