*Nettavisen* Nyheter.

Spania har passert Kina i antall korona-dødsfall

Mortuary employees wearing face masks wheel a coffin into the crematorium of La Almudena cemetery in Madrid on March 24, 2020 during the funeral of a COVID-19 coronavirus victim. - Spain has been one of the worst-hit countries, logging the third-highest number of deaths with the latest figures showing a toll of 2,696.

MANGE DØDE: Spania rapporterer om økende dødsfall knyttet til korona. Foto: Oscar Del Pozo (AFP)

Antall korona-dødsfall i Spania har nå passert 3400, melder El Pais.

25.03.20 14:07

Spania har passert Kina i dødsfall nyttet til koronavirus med. Landet er nå oppe i 3.434 dødsfall rapporterer den spanske avisen El Pais onsdag.

Kun Italia har flere dødsfall på verdensbasis.

Ifølge helsedepartementet i landet øker de smittede 20% til 47 610 fra forrige oppdatering.

Les også: Høie åpner for å revurdere korona-strategien

Pandemien skyter fart

Dødstallene er 738 nye tilfeller på et døgn, det vil si 27% mer enn på tirsdag.

- Det har vært en økning på 20% i dødsfall, og tilsvarer det vi har sett de siste dagene og lavere enn forrige uke. Disse økningene er varierende i de forskjellige autonome samfunnene, uttaler Fernando Simón, krisekoordinator for helsedepartementet til avisen.

Pandemien skyter nå mest fart i Spania, der myndighetene har trappet opp testingen og nærmere 50.000 hittil har fått påvist smitte.

Antall smittede er nå oppe 47.610 noe som tilsvarer 7.937 flere enn de foregående døgn.

Nyhetsstudio: Alt om koronaviruset

Uttalelsene fra Spania er at de forventer at byrden på helsevesenet vil vokse de kommende dagene.

Allikevel har de tro på at de snart kan stabilisere antall dødsfall i perioden fremover.

- Stabiliseringen av antall dødsfall er knyttet til toppen av kurven. Vi er veldig nær den toppen, selv om jeg ikke tør å si om vi har kommet dit. Men trendene vi observerer indikerer at vi nærmer oss, sier Simon videre.

I ellers travle byer som Madrid og Barcelona er gater og plasser nærmest folketomme. Herberger og suppestasjoner for hjemløse er også stengt eller har redusert åpningstidene, til fortvilelse fra de mange som er avhengige av disse stedene.

Totalt er det nå 14.597 smittede i Madrid, mens det i Katalonia er 9.937.

Les også: Antibiotikakrise knyttes til høye dødstall for koronautbrudd i Italia

Hoteller blir sykestuer

Spanske hoteller er nå omgjort til provisoriske sykestuer, og en skøytebane i Madrid er omgjort til likhus for å håndtere alle de døde.

Noen av hotellene tilbyr også slitne helsearbeidere tomme hotellrom, etter at myndighetene nedla forbud mot turistovernattinger i forrige uke. Madrid er så langt hardest rammet og over halvparten av dødsfallene er registrert der.

På pleiehjemmet Funacion Santisima Virgen Y San Celedonio i Madrid har hele 23 virussmittede pasienter avgått ved døden de siste dagene, ifølge nyhetsbyrået EFE.

Spanske myndigheter stengte ned store deler av landet alt 14. mars og har i første omgang forlenget nedstengningen til 11. april.

Skoler, butikker og kontorer er stengt, og innbyggerne er bedt om å holde seg hjemme. Det har ikke forhindret viruset fra å spre seg, men helsemyndighetene håper og tror at tiltakene virker og at det verste snart er over.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag