RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spanias norske modellhåp

Foto: Quatro/Supermodelo 2006
Sist oppdatert:
Norske Yasmin Garcia seiler opp som spanjolenes nye modellfavoritt - og tar kanskje opp arven etter Anette Stai.

(SIDE2:) Hun er langbeint og typisk nordisk av utseende med finslige ansiktstrekk og langt, lyst hår. For tiden gjør Yasmin Garcia det stort i spanjolenes versjon av Top Model - Supermodelo 2006.

- Ja, hun er med i finalen, bekrefter Yasmins norske tante, Anette Avner Allum til Side2.

- Hun reiser hver uke til Madrid der opptakene foregår. Det begynte med 13 i finalen, og nå er de nede i 10.

Fikk modellkontrakt
I Spania er det første gang «Top Model» avvikles på tv. Etter det Side2 kjenner til skal det ha vekket stor interesse i den spanske modellbransjen der flere ledende i byråer følger godt med.

Den norske familien til Yasmin er svært stolte av at hun har nådd så langt opp, og forteller at hun har fått flere henvendelser fra byråer etter at hun ble med.

Nå har hun tegnet en kontrakt med det spanske kontoret til internasjonale Elite modellbyrå. Kontrakten er på to år.

- Hun har veldig lyst til å jobbe som modell, så det er en stor sjanse, sier Allum.

I Anette Stais fotspor?
Til forskjell fra «Top Model» slik vi kjenner programmet i Norge, går den spanske vinneren videre til en verdensomspennende konkurranse i Thailand. Denne heter Elite look og ble opprinnelig startet opp av modellguruen Eileen Ford for rundt 20 år siden.

Rekrutteringen til denne kåringen var gjennom konkurransen «Face of the Year» som vi også kjenner fra Norge.

Senere skiftet denne navn til «Face of the 80ties». Den mest kjente vinneren fra Norge i denne konkurransen, er Anette Stai som også vant den internasjonale kåringen.

Populær deltaker
Yasmin Garcia skal være en populær deltager i «Supermodelo 2006». Hun har jobbet noe som modell, første gangen i fem-seks-årsalderen da hun fortsatt bodde i Norge.

Syv år gammel flyttet hun med familien til Lanzarote der hun vant en missekonkurranse bare 16 år gammel. Hun har mest erfaring fra moteshow, men føler hun utvikler seg som fotomodell gjennom deltagelsen i tv-konkurransen.

SE VIDEO AV YASMIN POSERE PÅ SPANSK TV

Bor i ferieparadis
I dag bor Yasmin på Tenerife med familien og går i tredje klasse på det som tilsvarer gymnaset her hjemme. Sin norske forankring har hun gjennom moren som er fra Horten, og hennes fulle etternavn er Garcia Avalo Avner.

Faren er opprinnelig argentinsk, men har familien sin på Lanzarote.

- Begge foreldrene jobbet faktisk noe som modell da de var yngre, forklarer tanten.

På grunn av presseregler satt av det spanske TV 4 (Quatro), får hverken Yasmin eller de andre deltagerne snakke fritt til pressen.

Men av familien får vi vite at flere av deltagerne opplever at de allerede nå får en fot innenfor i modellyrket. En av deltagerne har fått reise på oppdrag til New York, mens en annen skal få åpne den spanske moteuken.

Les også om norske Top Model:

Side2-lesernes favoritter
Modelljakten starter mandag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere