*Nettavisen* Nyheter.

Spanias statsminister i hardt vær

Madrid (NTB-AFP-Reuters): Spanias statsminister Mariano Rajoy og flere andre regjeringsmedlemmer blir dratt stadig dypere inn i en større korrupsjonsskandale. Opposisjonen krever at han må gå av.

15.07.13 09:33

Saken har de siste dagene blusseet opp igjen som følge av at avisen El Mundo har offentliggjort tekstmeldinger skrevet av Rajoy. De er i løpet av en periode på nesten to år sendt til partifellen Luis Barcenas, som er dypt involvert i skandalen. I tekstmeldingene uttrykker Rajoy støtte til Barcenas til tross for at han er anklaget for grov økonomisk kriminalitet.

«Luis, ingenting er lett, men vi gjør det vi kan. Opp med humøret», lyder en av meldingene som Rajoy sendte Barcenas i 2012.

I januar i år, etter at skandalen var et faktum, skrev Rajoy: «Luis, jeg forstår. Vær sterk! Jeg ringer deg imorgen. Klem.» Først i mars opphørte tekstmeldingene.

Barcenas er tidligere kasserer i det konservative regjeringspartiet Partido Popular (PP). Han ble fengslet i forrige måned fordi retten mente det var fare for at han ville forlate landet for å slippe rettsforfølgelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.