Spansk golfskuffelse

Kystlinjen fra Gibraltar til Malaga har noen av de beste banene i verden og mye å velge mellom. Santa Clara Golf Club var på det jevne.

08.08.05 13:37

Tusenvis av norske golfturister har vært skjemt bort på «Costa de Golf». Området rundt Marbella har en rekke gode baner (du finner kart til 34 av dem her ), og felles for de fleste av dem er strålende greener, myke og grønne fairwayer og baner som er i meget godt stand.

Det generelt mest negative er at banene bærer preg av å ha blitt lagt på kjedelige områder, og mange av dem ligger bare et kort wedgeslag fra den tungt trafikkerte hovedveien. Mangelen på naturlige hindringer skaper kjønnsløse baner uten personlig preg.

Man bør imidlertid være prisbevisst. De aller beste banene, som den internasjonale toppbanen Valderama, krever flere tusen kroner i green fee. Men også helt ordinære baner har ingen skrupler mot å krev inn opp mot tusen kroner for en ordinær golfrunde.

Det finnes billigere alternativer, men da må man undersøke litt. Og det er smart å ringe golfklubben på forhånd.

Banen vi tester her, Santa Clara, krever 110 euro. Det er ganske stivt, selv om banen generelt er i meget god stand. Viktigste innvending er at også denne banen sliter med Costa del Sol-syndromet: Baner på kjedelige områder, nær bilvei uten naturlige hindre.

Kort og kjedelig

Santa Clara har mange av disse manglene, den er rett og slett litt kort og kjedelig. Allerede på hull 1 opplever man et flatt par 4-hull på kun 331 meter - uten noen hindre å snakke om.

Og slik fortsetter det: Hull 2 er et par 3-hull hvor man kun skal unngå vannet til venstre. Hull tre er et så kort par 4-hull (230 meter) at man enkelt kan drive greenen uten for mye risiko.

I de aller fleste tilfellene spiller man trygt på minst en side av fairway, og man vinner ikke særlig på å velge dristigere varianter. Roughen er snill, og det er bare et fåtall trær rundt banen. Dermed kan habile spillere enkelt klare par på de aller fleste hullene.

Banen er ikke lenger enn 5.558 meter fra normal herre-tee (gul).

Fantastisk stand

Vedlikeholdet er det derimot intet å si på. Greenene er uten sår, fairwayene er velstelte og bunkerne er raket med hvit, løs sand.

Klubbhuset er stort og moderne, proshopen er særdeles velutstyrt, drivingrangene har gressutslag og spillerne har godt utbygde nærspillfasiliteter. Golfbil er inkludert i green fee’en, så det er ikke mye å klage på rundt banen.

Santa Clara er en fin bane for den som vil ha en rask og koselig dag på banen, eller som har med seg litt ferske spillere. For den mer krevende spilleren er det flust av andre baner å velge mellom i området.

Hva er dine erfaringer med Costa del Golf? Rapporter og diskuter på TV 2 Veggavisen (trykk her )

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.