RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spansk politi slår til mot al-Qaida

Sist oppdatert:
Madrid (NTB-Reuters-AFP): Spansk politi har pågrepet tre menn som planla en terroraksjon i Europa. De tre skal være knyttet til terrornettverket al-Qaida og hadde eksplosiver nok til å sprenge en buss.

De tre, to tsjetsjenere og en tyrker, ble pågrepet torsdag i havnebyen Cádiz sør i Spania og i Ciudad Real sør for hovedstaden Madrid. Én av de tre er en svært erfaren bombebygger, sier den spanske innenriksministeren Jorge Fernández Díaz.

- Det finnes klare indikasjoner på at de som er pågrepet, kan ha planlagt et angrep i Spania eller Europa, sa innenriksminister Fernández på en pressekonferanse i Madrid torsdag. Han avkreftet rykter om at det var funnet gift på eller hos de arresterte.

I mars ble en person arrestert i Valencia øst i Spania, mistenkt for terrorvirksomhet og forbindelser til al-Qaida. Den saudiarabiske mannen ble kalt «al-Qaidas bibliotekar» og skal ha drevet et stort jihadistforum.

Den 11. mars 2004 detonerte terrorister bomber på fullpakkede forstadstog i Madrid. I alt 191 mennesker ble drept og nesten 2.000 skadd i dette angrepet, som ble gjennomført av en lokal gruppe islamistiske ekstremister i al-Qaidas navn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere