Gå til sidens hovedinnhold

Spansk prinsesse stevnet inn for retten

Madrid (NTB-AFP): Prinsesse Cristina av Spania er stevnet inn for retten for å svare for anklager om skattesnusk og hvitvasking av penger. Det er første gang at en nær slektning av kong Juan Carlos må møte for en domstol.

Stevningen ble sendt ut av en domstol på den spanske øya Mallorca tirsdag, meldte spanske medier. Cristinas mann Inaki Urdangarin, en tidligere håndballspiller på toppnivå, er under etterforskning for angivelig underslag av offentlige midler.

Prinsessen er medeier i Urdangarins selskap Aizoon, hun har nå fått formell status som mistenkt, og skal møte for retten 8. mars, melder BBC. I november i fjor ga en dommer ordre om at eiendommer tilhørende Urdangarin, som har tittelen hertug av Palma, skulle beslaglegges.

Anklagene mot prinsesse Cristina og hennes mann har vakt stor oppsikt i Spania, der tilliten til kongehuset er fallende. Kong Juan Carlos selv er langt mindre populær enn da han kom på tronen i Madrid etter diktatoren Francisco Francos død i 1975.

Stadig flere spanjoler ønsker at kongen skal si fra seg tronen til fordel for sin sønn Felipe, viste en meningsmåling i slutten av desember. Både kongen selv og talsmenn for hoffet har blankt avvist alle antydninger om en abdikasjon. (©NTB)

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen