*Nettavisen* Nyheter.

Spansk regjeringsparti nekter for snusk

Madrid (NTB-AFP-DPA): Det konservative spanske regjeringspartiet PP avviser at det har betalt statsminister Mariano Rajoy og andre ledende partifolk penger «under bordet». Ifølge påstandene skal utbetalingene ha pågått i nesten 20 år.

Madrid-avisen El Pais trykte torsdag gjengivelser av angivelige lister over utbetalinger til PP-folk i tiden mellom 1990 og 2008. Her heter det blant annet at Rajoy mottok 25.200 euro eller 187.500 kroner per år i mesteparten av denne perioden.

Hemmelige utbetalinger skal også ha gått til den ledende partiaktivisten Rodrigo Rato, som tidligere har vært sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF). PPs nåværende generalsekretær Maria Dolores de Cospedal er et tredje navn som nevnes i artikkelen i El Pais.

Men i en kunngjøring fra partiets sentrale ledelse blir disse påstandene blankt avvist.

- PP fastholder på det sterkeste at avlønningen av partiledere og andre ansatte alltid har skjedd i samsvar med loven og med skattereglene, heter det i kunngjøringen.

Manuel Rajoy overtok som spansk statsminister i desember 2011, etter å ha vært opposisjonsleder siden 2004. Tilliten til ham og hans regjering har falt sterkt, som følge av de harde innstramningene regjeringen har satt i verk for å løse den økonomiske krisen i Spania. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.