RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spansk sommel gir Aker Kværner oppdrag

Sist oppdatert:
Aker Kværner og konsernsjef Helge Lund får gjennom Aker Stord et oppdrag med å gjøre ferdig Kristin-plattformen fordi det spanske verftet Dragados ikke klarte å holde tidsfristene
Det var kontroversielt da Statoil i 2002 valgte Dragados som leverandør av flammetårn og stigerørsbalkong til den nye plattformen på gassfeltet Kristin, en kontrakt verd 300 millioner kroner.

Nå skal Aker Stord gjøre ferdig arbeidet, melder Dagsavisen.

- For å holde framdriftsplanen må vi overføre ca. 150.000 timers arbeid til Aker Stord. Derfor sleper vi den uferdige stigerørsbalkongen hit i februar, slik at den kan gjøres ferdig før sammenstilling på Aker Stord, sier informasjonssjef Mari Dotterud i Statoil til avisen.

Analytikere Dagsavisen har snakket med, anslår at ekstraarbeidet kan være verdt mellom 9 og 12 millioner dollar for Aker Stord.

Statoil fastholder sitt mål om at plattformen skal være klar for produksjon i oktober 2005, og sier selskapet er fornøyd med arbeidet som er gjort på Dragados.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere