*Nettavisen* Nyheter.

Spansk storavis trykket falskt foto av Chávez

Madrid (NTB-Reuters): Den spanske storavisen El Pais medgir at de har slått opp et falskt bilde av Venezuelas president Hugo Chávez i sykesengen.

Bildet viser angivelig Chávez i sykesengen på Cuba, der han i desember ble kreftoperert for fjerde gang, og det ble slått stort opp på avisens førsteside torsdag.

Chávez har ikke vist seg siden operasjonen for seks uker siden, og El Pais markedsførte selv bildet av den angivelige presidenten med oksygenslange i munnen som eksklusivt.

Nå medgir avisen at det slett ikke er Chávez som er avbildet og har fjernet det fra sin nettutgave. Bildet som sto på trykk i avisens førsteutgave, ble også fjernet i senere utgaver torsdag.

- El Pais beklager overfor sine lesere den skade som er forårsaket. Avisen har innledet en gransking for å fastslå hva som skjedde og se hvilke feil som ble gjort da bildet ble verifisert, heter det i en kunngjøring fra avisen.

El Pais er en av de største spanskspråklige avisene i verden og er en institusjon både i Spania og Latin-Amerika. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.