RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spanske banker vil stanse utkastinger

Madrid (NTB-Reuters-DPA): Spanske banker vil de neste to årene ikke kreve at familier i akutt pengenød blir kastet ut av husene sine. Løftet kommer etter at en kvinne begikk selvmord i desperasjon over at hun ikke kunne betale husleien.

Amaia Egana kastet seg ut av vinduet sist fredag, da namsmannen kom for å kaste henne ut av leiligheten i Barakald i Nord-Spania. Tidligere har det skjedd minst ett lignende selvmord, og mandag lovet økonomiminister Luis de Guindos at utkastelsene skal stanses.

- I dag står nesten en million spanske boliger tomme. I denne situasjonen må regjeringen og økonomidepartementet sørge for at ingen familie som gjør sitt beste for å følge lover og regler, blir stående uten et sted å bo, sa de Guindos.

- Dette burde egentlig være selvsagt, tilføyde han. Den konservative regjeringen i Madrid vil nå gå i forhandlinger med det sosialistiske opposisjonspartiet om raskest mulig å få vedtatt en ny lov om når og hvordan utkastelser kan settes i verk.

Eiendomsmarkedet i Spania brøt sammen i 2008, landet er rammet av finanskrisen i eurosonen og anslagsvis 350.000 spanske er kastet ut fra sine hjem. Arbeidsledigheten i landet har passert 25 prosent og mange har ikke penger til å betale husleie eller renter og avdrag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere