RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Spanske datahackere pågrepet

Sist oppdatert:
Spansk politi har pågrepet tre datahackere som skal ha infisert hele 13 millioner PC-er med et virus som blant annet stjal kredittkortnumre.

De tre mistenkes for å ha stått bak hacker-ringen Mariposa, som har infisert PC-er i 190 land, og som skal ha skaffet seg adgang til datanettverk i over halvparten av verdens 1.000 største selskap og minst 40 store internasjonale finansinstitusjoner.

Viruset som ble plantet stjal sensitiv påloggingsinformasjon, kredittkortnumre og registrerte alle tastetrykk som ble gjort på de infiserte datamaskinene, for deretter å sende informasjonen tilbake til et eget «kommandosenter».

Den omfattende datahackingen skal ha blitt stanset 23. desember i fjor, og spansk politi mener nå med å ha pågrepet hovedmennene.

- De gikk kort og godt etter alt som kunne innbringe penger, sier Chris Davis i datasikkerhetsselskapet Defence Intelligence som lyktes med å stanset Mariposas virksomhet.

Mariposas virus ble spredt via Microsofts Explorer-program, og det ble også spredt ved hjelp av infiserte USB-minnepinner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere