RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spar 80.000 kroner på riktig fastrente

Sist oppdatert:
Markedsrenten stiger, men fastrenten står stille. Slik kan du utnytte situasjonen på boliglånet ditt.

Selv om Norges Bank ikke satt opp renten ved forrige korsvei har de lange markedsrentene fortsatt å stige jevnt og trutt. Dette har ikke blitt fanget opp i alle bankenes fastrenter i form av økt rente, viser Nettavisens oppdaterte markedsoversikt.

Kun et fåtall av bankene har hevet fastrenten de siste to ukene, og mange har ikke hevet den på lang tid. Men for at ikke bankenes renteinntjening skal bli alt for dårlig er de nødt til å holde tritt med de lange markedsrentene.

Kommer økningen nå?
Dermed er det nærliggende å anta at mange banker om kort tid vil velge å øke fastrentene sine ytterligere.

- Går du med planer om å binde renta kan det være smart å gjøre det nå. Hvis rentenivået nærmer seg grensen for hva din økonomi kan tåle kan det være lurt, sier ekspert på privatøkonomi, Pengeforlagets Rune Pedersen.

Er du usikker på om du bør velge fastrente kan du lese mer om fast kontra flytende rente her.

Fokus fortsatt best
Fokus Bank har gått høyt ut og sagt at de skal være best på fastrente. Det var de for to uker siden og det er de fortsatt. På alle de seks låneeksemplene topper Fokus statistikken. På flere av lånetypene er det store differanser mellom de forskjellige bankene.

Du kan spare opptil 78.450 kroner på å velge riktig bank når du skal ta opp fastrentelån, viser Nettavisens markedsoversikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere