RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår at Dagbladet blir gratisavis

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Deler av Dagbladets opplag ble mandag utgitt som gratisavis. Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes i Gimcom tror avisen vil ende opp som gratisavis på alle hverdager.

30.000 eksemplarer av Dagbladet ble mandag delt ut gratis i Oslo-området. Det skjedde ved hjelp av teleselskapet Tele 2, som hadde kjøpt annonseplass på hele åtte sider.

Dagbladets sjefredaktør Anne Aasheim hevder at avisens tid som betalavis slett ikke er over.

- I den situasjonen det norske avismarkedet er inne i, vil alle lete etter alternative og fantasifulle måter å skaffe inntekter på. Dette er absolutt ikke noe skritt på veien mot å gjøre Dagbladet til gratisavis, sier hun til Aftenposten.

Men kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes i Gimcom mener avisen kan bli gratis på hverdager.

- Dagens forretningsmodell for Dagbladet som betalavis på hverdager tror jeg dessverre er kjørt. Alt tyder på at vi vil se nye forretningsmodeller, hvor nettet overtar hverdagene, og at Dagbladet blir betalavis i helgene, sier Gimnes.

Han mener Dagbladet tvinges til å se nye muligheter i markedet, og at en løsning med gratisavis på hverdager kan være et av alternativene.

Det er dessuten påfallende at det nettopp er Tele 2 som er med på reklamestuntet.

- Jan Stenbeck-dynastiet eier Tele 2, som også eier Metro, verdens største gratisavis. De utfordret også tele- og TV-monopolet i Norge. Det er et interessant tankekors, sier Gimnes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere