RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår boligkollaps

Sist oppdatert:
Dansk økonomiprofessor tror boligprisene vil rase.
De danske boligprisene har i likhet med de norske hatt en eventyrlig oppgang de siste årene. Men nå spås det at det kun er et spørsmål om tid før prisene i det flate landet vil falle med opptil 40 prosent, ifølge Ritzau.

Økonomiprofessor ved Københavns Universitet Jakob Brøchner Madsen mener at prisene er sterkt overvurdert. Ved hjelp av en ny økonomisk modell har han kommet frem til at de er mellom 30-40 prosent over det reelle nivået.

- Akkurat nå får overtilgangen av boliger på markedet prisene til å falle langsomt, men dersom arbeidsledigheten eller rentene begynner å stige så vil de styrte. I beste fall vil prisene ha det nådd det naturlige nivået i løpet av ti år. I verste fall i løpet av tre år, spår professoren som vurderer det naturlige nivået ut i fra blant annet byggekostnader og eiendomspriser, ifølge Ritzau.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere