RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår boligprisen i taket

Sist oppdatert:
Skal du kjøpe bolig? Det er bare å slå til, tror sjeføkonom.
Boligprisen vil fortsette å stige fremover, tror sjeføkonom Jan Andreassen i meglerhuset Terra Securities. Han anslår at prisen på bolig vil øke med nær 20 prosent innen utgangen av neste år. Han tror videre at boligprisen vil doble seg de neste 20 årene, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg vil anbefale folk å kjøpe en fornuftig bolig hvor de kan bo i mange år, og heller droppe bil og sydenturer. Alt ligger til rette for at det blir en god investering, sier makroøkonomen.

Det er den høye oljeprisen som gjør Andreassen optimistisk, og han tror milliardinntektene som staten nå håver inn vil sikre en økning i boligprisene frem mot 2026.

Til neste år venter Andreassen en stigning på minst ti prosent. Ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund var prisoppgangen i første halvår i år 11 prosent.

Andreassen tror det eneste som kan stoppe prisfesten er hvis politikerne gjør noe med rentefradraget for bolig eller med boligbeskatningen, men han betviler at det er politisk flertall for dette, skriver DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere