RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår ekteskap ved hjelp av algebra

Sist oppdatert:
En matematiker sier han ved hjelp av algebra kan spå med nesten 100 prosents nøyaktighet hvilke nygifte par som vil få et lykkelig ekteskap.

Professor James Murray sier at formelen han har utledet, har en 94 prosents suksessrate når det gjelder å spå hvorvidt et par vil forbli gift eller ikke, skriver Daily Telegraph.

Observasjon

Formelen ble utledet etter å ha studert 700 par over en tiårs periode i USA. Murray jobber som matteprofessor ved Washington-universitetet i Seattle. Torsdag presenterte han sine funn på en konferanse i skotske Dundee.

Eksperimentet, som ble utført i samarbeid med en psykolog, dreide seg blant annet om å observere paret i 15 minutter kort tid etter at de var gift.

Parenes evner til å kommunisere på områder som sex, barneoppdragelse og økonomi ble målt ved å gi positive poeng for gode signaler, så som smil og kjærtegn, og negative poeng for dårlige signaler, så som å rulle med øynene, latterliggjøring eller kjølighet.

To likninger

Tallene ble deretter foret inn i to likninger – en for mannen og en for kvinnen. Parene ble sjekket annenhvert år, og modellen spådde med nesten 100 prosents nøyaktighet hvilke ekteskap som skar seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere