RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår heftige kjøpetall

Sist oppdatert:
Storebrand Kapitalforvaltning forventer at kjøpefesten vil øke i omfang, og tror på mer enn dobbelt så sterke detaljhandelstall i mai enn det som markedet forventer.
Storebrand Kapitalforvaltning mener morgendagens detaljhandelstall vil bli langt sterkere enn det som markedet forventer.

Ifølge Olav Chen, som er porteføljeforvalter innenfor aktiv allokering i Storebrand Kapitalforvaltning, forteller til NA24 iMarkedet at konsensustallene er lavere enn 12 måneders rullerende snitt, samtidig som arbeidsmarkedet bedrer seg raskt.

Dessuten har veksten boligprisene tiltatt, peker Chen på, noe som kan indikere at optimismen i husholdningene har økt. En rekke andre indikatorer tilsier også at detaljhandelstallene for mai vil bli mer enn dobbelt så sterkt som markedskonsensus har beregnet.

Mens konsensus ifølge Bloomberg er på tre prosent i mai fra året før, er Storebrands anslag på mellom seks og syv prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere