RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spar i globale fond

Sist oppdatert:
Ekspertene tror globale fond er tingen i 2006. Likevel er det enkelte som tror på videre oppgang på Oslo Bør
Investorene som har hatt fond og aksjer rettet mot Oslo Børs har hatt knallavkastning de siste årene. Nå tror ekspertene at det er mer og hente på å satse i utlandet.

Av 14 eksperter DN Privatøkonomi har snakket med, venter 12 børsoppgang til neste år. De venter samtidig at internasjonale aksjer stiger dobbelt så mye som norske. Derfor anbefales globale aksjefond.

Tre optimister

Tre av ekspertene skiller seg ut som spesielt optimistiske i synet på Oslo Børs. Det er Kristian Falnes i Skagen, analytiker Gunnar Holen i CAR og Sveinung Hartvedt i DnB Nor Markets.

Mens Hovedindeksen på Oslo Børs nå ligger litt under 330 poeng, venter Falnes at indeksen skal løfte seg til 360 poeng ved utløpet av 2006. Hartvedt ser indeksen i 350 poeng, mens Holen også venter indeksen i 360 poeng.

Utviklingen i rentenivået og hvordan utenlandske investorer agerer trekkes frem som viktige poenger for utviklingen i det norske aksjemarkedet. Oljeprisen er selvsagt også et hovedpoeng.

Pessimisten

Den eksperten DN Privatøkonomi som skiller seg ut som mest negativ er forvalteren Ragnhild Wiborg. Hun tror Oslo Børs faller 10 til 15 prosent til neste år. Hun sier at aksjekursene i Norge er drevet opp av høye oljepriser.

Hun anbefaler kundene å kjøpe europeiske fond til neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere