*Nettavisen* Nyheter.

Spår jente-boom i poker

Det er få jenter i det norske pokermiljøet, men to av Norges beste tror det snart vil eksplodere.

21.04.06 14:54

- Det er ikke så mange jenter som spiller i dag. Men det blir stadig flere nå som det rettes mer og mer oppmerksomhet mot poker, sier Ingvild Nerås til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag vant hun en kvinneturnering i Oslo og innpass i poker-EM for kvinner, som skal spilles i London fra 5. til 8. mai.

Også Vivi Sæthren og Wenche Ekholm skal forsvare Norges ære i EM. Sæthren er overbevist om at andelen jenter vil mangedobles i løpet av kort tid.

Spår mangedobling
- Jeg tror det gradvis vil bli flere og flere jenter som spiller. Det vil helt klart mangedobles, sier Sæthren.

Hun trekker fram kvinnelig intuisjon som er fortrinn rundt pokerfilten.

- Jeg tror faktisk det spiller litt inn, ja. Vi har ikke et like stort markeringsbehov som gutta, og kan lettere kaste vekk en god hånd hvis vi tror vi er slått.

Nerås tror heller ikke poker egner seg bedre for menn enn kvinner.

- Gutter har ingen fordel når det gjelder forkunnskap, men det er vel en forskjell i spillestil. Jenter er nok litt mer tålmodige. Men det finnes absolutt kvinner med aggressiv spillestil også, sier 22-åringen fra Toten.

Gentlemanssport
- Hvordan blir jenter behandlet i pokermiljøet?

- Veldig bra! Folk er hyggelige og villige til å lære bort ting. Poker er rett og slett en gentlemanssport, sier Sæthren.

- Vi blir vel ikke behandlet som en av gutta, men vi blir absolutt behandlet bra, istemmer Nerås, som beskriver seg selv som en tålmodig og stram spiller.

- Hvilke fordeler, om noen, har kvinner i poker?

- Vi er mer tålmodige. Og så kan vi jo flørte litt rundt bordet, ler Nerås, eller Pokerhontas, som hun kaller seg på Internett.

Selv lærte hun poker gjennom kjæresten for et par år siden. Men hun har allerede spilt i en stor europeisk turnering, Paris Open. Live-erfaringen er likevel ikke like stor som hun skulle ønske.

- Jeg spiller for å lære. Ikke for pengenes del, men fordi poker er gøy.

Torsdag i neste uke stiller Ingvild Nerås, Vivi Sæthren og Wenche Ekholm til nett-treff i TV 2 Nettavisen. Du kan sende inn dine spørsmål allerede nå. Bruk skjemaet under artikkelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.