RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår kursfest i DNO

Sist oppdatert:
DNOs eierandeler i Goliath-feltet kan være verdt milliarder, men det gjenspeiles ikke kursen mener en analytiker.
Tidligere har det vært spekulert i at flere beilere har snust på å kjøpe det norske oljeselskapets eierandeler i feltet som ligger i Barentshavet. Ifølge dagens utgave av Finansavisen er blant annet amerikanske Andarco og Statoil nevnt som mulige kjøpere.

Analytiker Martin Mølsæter i First Securities tror det er Statoil som til slutt kommer til å sluke DNOs eierandeler, og anbefaler kundene sine å sitte i aksjen. Et eventuelt salg vil være svært gunstig for DNO-kursen, siden selskapet bare er priset til halvparten av terminprisene på olje.

- DNO solgte alle reservene de hadde i 2002, så de har bevist at de kan selge. Men de kommer til å vente en liten stund til. Eni borer to brønner til, og det er ventet at de vil oppjustere reservene vesentlig, sier Mølsæter til Finansavisen.

First-analytikeren er svært optimistisk med tanke på hvor stort feltet er og tror en eventuell oppgradering av reservene i Goliath vil tilsi mellom to og fem kroner på DNO-kursen.

Ifølge Finansavisen skal DNOs eierandeler i Goliath-feltet være verdt mellom 5 og 8 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere