RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår mer boligsmerte

Sist oppdatert:
Legendarisk investor med smertefull spådom om boligproblemer.
Av:Niels Ruben Ravnaas

Den amerikanske investorguruen og verdens fjerde rikeste mann, Warren Buffett, spår at problemene i det amerikanske boligmarkedet i forbindelse med de såkalte supbrime-lånene, lån til personer med dårlig kredittverdighet, vil ramme konsumentene i opptil to år.

- Subprime-problemet har en innflytelse og det vil ha en enda større påvirkning, sier Buffett på et besøk i Sør-Korea, ifølge CNNMoney.

- Kan skade kjøpekraften

I sommer ble verdens finansmarkeder rammet av det stadig økende misligholdet blant amerikanske boliglånskunder, da det igjen påførte kreditt-, aksje- og valutamarkedene smerte. Siden august har det vært spådd at problemene er foranledningen til en resesjon i den amerikanske økonomien.

- I løpet av de neste seks månedene, ett år, to år kan problemene i det amerikanske lånemarkedet føre til mange problemer for konsumentene og skade kjøpekraften i USA, sier Buffett.

- Dollaren skal ned

Buffett har imidlertid tro på at den amerikanske økonomien er sterk nok til å håndtere problemene, og han mener den amerikanske dollaren, som allerede er rekordsvak mot euro, skal videre ned.

- Vi er fortsatt negative til dollaren målt mot de fleste store valutaer, sier Buffett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere