*Nettavisen* Nyheter.

Spår mer snøkaos

Opptil 20 centimeter snø kan falle natt til onsdag, varsler Storm.

08.02.06 07:01

- Det kan godt tenkes at det blir vanskelige kjøreforhold igjen og snøkaos etter mer snøfall natt til onsdag, sier meteorolog Åse Heilund i Storm Weather Centre til TV 2 Nettavisen.

Sjekk været her

Tilstandene i trafikken kan derfor ligne på det som skjedde mandag morgen denne uken. Da var det store forsinkelser på både t-banen, trikken og bussen i Oslo, og flere biler hadde små utforkjøringer.

- Mandag morgen hadde snøfallet vært rundt 20 cm på Østlandet de siste 24 timene.

- Nedbøren vil avta først i løpet av torsdag formiddag, sier Heilund til TV2 Nettavisen.

Vanskelige kjøreforhold
Meteorologisk institutt har sendt ut et spesialvarsel om at snøfallet onsdag kan gi vanskelige kjøreforhold, særlig i Agder, Telemark og på fjellovergangene i Langfjella, men også på Østlandet sør for Hamar.

Lavtrykk fra Nordsjøen
Ifølge Storm Weather Center er det et nytt lavtrykk som kommer inn i Nordsjøen og beveger seg mot Danmark som gir nedbør i Sør-Norge det neste døgnet.

- Det er mildt på Sørlandet, men ellers kjølig vær i det meste av Sør-Norge, og nedbøren vil nok komme som snø de fleste steder, sier vakthavende meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm til TV 2 Nettavisen tirsdag kveld.

Finvær torsdag og fredag
Torsdag og fredag spår meteorologen en nokså fin dag med oppholdsvær de fleste steder i Sør-Norge.

Det kommende døgnet ventes det spredte byger fra Møre og Romsdal og nordover. Bygene vil etter hvert avta. Helt i nord befinner det seg et lavtrykk som blir liggende i ro. Dette gir spredte byger på kysten. Det ventes snø fra Møre og Romsdal og nordover, men lite nedbør i Finnmark.

Under kan du se bildene fra kaoset i Oslo mandag:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.