RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår nedtur for oljeprisen

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets tror oljeprisen vil falle de neste årene.
Mandag formiddag la DnB NOR Markets frem rapporten Økonomiske Utsikter for andre kvartal.

Analytikerne i banken mener oljeprisen i dag er på et for høyt nivå, og at den vil korrigere ned noen dollar i løpet av året. Anslaget for 2007 er en snittpris på 61 dollar per fat nordsjøolje, 60 dollar i 2008, 58 dollar i 2009 og 55 USD i 2010.

Nedgangen i USA

- Risikoen for en lavere oljepris domineres av frykten for en nedgang i den amerikanske økonomien, noe som ville svekket etterspørselen betydelig og dermed ledet til lavere priser. Denne risikoen nedad begrenses av OPECs uttalte prismål på 55 dollar fatet OPEC-olje, da kartellets makt til å gjennomføre kvoter fremstår som troverdig, skriver DnB NOR i rapporten.

Flere forbehold

Samtidig mener meglerhuset at oppsiderisikoen vurderes å være større, da flere elementer kan lede til en høyere oljepris enn anslått. Først og fremst er det konflikten rundt Iran som øker risikoen for en høyere oljepris.

- På sikt kan manglende investeringer som følge av nasjonalisering av oljesektoren i flere viktige land føre til at tilbudssiden ikke makter å holde følge med etterspørselen. Dette taler isolert sett for en høyere oljepris, men det er for tidlig å si om dette er en varig utvikling, eller om de internasjonale selskapene igjen får mulighet til å bidra med nødvendig kompetanse og teknologi, mener analytikerne i DnB NOR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere