RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spår norsk nettavisdød

Oslo (NTB): En rekke nettaviser vil forsvinne eller gå sammen med andre for å overleve, tror Nettavisen-gründer Stig Eide Sivertsen.

Sivertsen, som var med på å grunnlegge Nettavisen i 1996, er i dag administrerende direktør i Opplysningen 1881. Hans spådom er at mange norske nettsteder vil få økonomiske problemer.

- På nettet er det først og fremst de store nettstedene som tiltrekker seg annonsekronene. Faller du ut av topp tre eller topp fem i ditt marked, er du i trøbbel. Da får du svi for at nettavisene ligner hverandre. Dette særtrekket ved nettet er blitt stadig tydeligere, og skiller seg fra TV, sier Sivertsen til Aftenposten.

Sivertsen ble rik a det svenske selskapet Spray kjøpte Nettavisen høsten 1999 for 180 millioner og betalte i kontanter. Han tror ikke det blir så mange penger å tjene i bransjen framover.

- Inntektsstrømmen blir mindre i den digitale verden. Og søkeordannonseringen er på fremmarsj, kanskje på bekostning av de tradisjonelle bannerannonsene som har vært nettavisenes viktige inntektskilde, sier Sivertsen.

- Mellomstore nettsteder som ikke skaffer seg herredømme i enkelte nisjer, havner i skyggen av de store. Det straffer seg økonomisk, mener Sivertsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere